Self made IJsthee!!

waterkokerHoe letterlijk kun je het woord ‘IJsthee’ nemen? Best wel letterlijk! Vandaag laat ik je zien hoe je zelf een heerlijk verfrissend drankje kunt maken waar ook nog eens weinig calorieën in zitten! Ik raad je wel aan om de tekst te lezen wat er staan soms dingen in die handig zijn om te weten…

Kijk je mee?

Eerder liet ik jullie al een apart ‘recept’ zien. Vandaag is het weer zover!

Eerst maakte ik altijd zelf ijs met ranja of aanmaak. Maar het nadeel daarvan is dat de smaak naar beneden zakt. Hierdoor is de onderkant mierzoet en de bovenkant iets te letterlijk een waterijsje… Toen heb ik geprobeerd om eens echte ijsthee te maken!

Wat je hiervoor moet doen kun je zelf misschien ook wel raden: thee zetten! Kook dus eerst een hoop water.

fles + koker

Ik vind het persoonlijk fijn om een grote fles te gebruiken. Deze is zelfs 2 liter. Als je liever gebruik maakt van een flesje van 0,5 liter kan dat natuurlijk ook! Zorg dat je de fles goed uitspoelt. Het is niet handig als je er afwasmiddel bij gebruikt. Daardoor kan de smaak daarvan in de fles blijven hangen.

trechter

Thee is van zichzelf natuurlijk niet heel zoet. Daarom kies ik ervoor om er zoetstof in te doen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er suiker in te doen. Dit kan via een trechter of gewoon direct in de fles.

thee

Ik vind het handig om wat water in de fles te doen zodat de zoetstof alvast kan mengen. Ondertussen is het water al gekookt en kun je deze laten trekken. Het koken van het water is belangrijk omdat het water anders de smaak van de thee niet op neemt. Laat de thee trekken en tegelijk afkoelen.

ijsthee

Giet de thee (als deze afgekoeld is!!) in de fles. Als je de thee niet goed laat afkoelen kan de fles smelten. Daarbij is knoei je nogal snel als je de thee in de fles giet. Wanneer de thee afgekoeld is kun je je hier ook niet meer aan branden. Het is ook slim om deze boven de gootsteen over te gieten zodat je de geknoeide thee makkelijk weg kunt spoelen. Vul de fles niet helemaal, anders komt er teveel druk op te staan wanneer hij in de vriezer ligt.

Het is dus heel belangrijk dat je de thee goed laat afkoelen voordat je er verder iets mee doet!

Wanneer je de fles gevuld hebt kun je hem in de vriezer leggen. Laat deze niet te lang liggen want dan bestaat de kans dat hij ontploft (en dan heb je een hele vieze vriezer)!

Wat vind jij van dit ‘recept’?

Liefs, Myrthe

Advertenties

2 gedachtes over “Self made IJsthee!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s