Cakejes! Met extratje!

mixCakejes zijn natuurlijk altijd lekker! Maar ik doe er altijd iets bij waardoor ze nog lekkerder worden! Als je net goed bezig bent met de lijn is het misschien niet verstandig om verder te kijken.

Kijk je mee?

Dit recept haal ik altijd uit de kast waneer er een feest is bij ons thuis! We maken altijd gebruik van deze cakemix van Honig. Maar je kunt eigenlijk alles wel gebruiken!

vet

Voor het grootste gedeelte moet je gewoon opvolgen wat er op het pak staat. Zet de oven dus vast aan en vet de vormpjes in. We hebben gekozen voor cupcakes en een gewone cake.

beslag1

Vervolgens maak je het beslag zoals op het pak omschreven staat.

m&m's

Maar het lekkere extratje is vermalen M&M’s! Dit voegt echt iets toe aan de cakejes! We maken de M&M’s altijd klein met een mixertje. Doe er niet teveel in maar elke keer een beetje en doe dit dan in een schaaltje. Als je er teveel M&M’s in doet lukt het de mixer niet goed om ze klein te maken.

Er is wel een nadeel aan de M&M’s in de cakejes… Door de kleurstoffen krijg je gekleurde plekken in het beslag. Dit zie je ook als ze klaar zijn. Het is dus slim om dit erbij te zeggen als je ze aan gasten geeft op een feest! Anders denken ze misschien dat ze niet meer goed zijn.

beslag

Vervolgens doe je de vermalen M&M’s bij het beslag! Mix ze er goed door heen zodat ze goed verdeeld zijn.

cakebeslag

Daarna doe je ze in de cakevorm. Maak hem niet helemaal vol. Cake rijst namelijk nog een beetje. Als je de vorm tot de rand vol doet overstroomd hij als het ware.

hondjes + cakejes

Ook de kleine vormpjes vol maken met het beslag. De honden vonden het volgens mij nogal interessant! Ze stonden er zo lief bij te kijken ;) Helaas voor de hondjes mogen ze geen chocolade dus geen cakejes voor ze! (en als ze dat wel mochten hadden we ze toch allemaal zelf op gegeten)

cakejes klaar

Nadat ze in de oven geweest zijn hebben we er nog glazuur overheen gedaan. Dit om ze wat leuker te maken en hier overheen hebben we nog versiering gegooid. Glazuur kun je maken door poedersuiker te mengen met water. Om het gekleurd te maken doe je er kleurstof voor voedingsmiddelen bij.

cake klaar

Over de grote cake hebben we chocolade gesmeerd. En daarover hebben we hartjes heen gegooid om het nog wat vrolijker te maken!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen! Ga je dit recept zelf een keer gebruiken?

Liefs, Myrthe

Advertenties

6 gedachtes over “Cakejes! Met extratje!

  1. Leuke idee! Zouden vast heerlijk smaken!
    Ik heb trouwens me pakketje binnen hoor!
    Echt super lief dat extraatje! Ik had ze net nodig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s