Wat is jou BH maat?

Goede bh’s ze zijn erg belangrijk maar toch lopen veel meiden en vrouwen rond met bh’s die niet goed passen of niet de steun geven die ze nodig hebben.

Kijk je mee om erachter te komen of jij wel de goede bh hebt?

Bron

Wat natuurlijk belangrijk is om te weten als je bh’s gaat kopen is je maat! Als je met een verkeerde maat rond loopt zit je bh eigenlijk nooit goed. Je kunt het proberen om zelf op te meten maar eigenlijk raad ik je aan om dit gewoon in een lingerie winkel te laten doen.

Meet op hoeveel centimeters je onderwijdte is. Dit is net onder je borsten, waar uiteindelijk het onderste gedeelte van de beugels van je bh komen. Meet gewoon je gehele omtrek op dat punt. En kijk vervolgens in deze tabel welke onderwijdte je hebt!
63 – 67 cm: 65
68 – 72 cm: 70
73 – 77 cm: 75
78 – 82 cm: 80
83 – 87 cm: 85
88 – 92 cm: 90
93 – 97 cm: 95

Vervolgens meet je het breedste punt van je borsten op. Dit is waar je tepel zit. Meet deze keer ook weer je gehele omtrek. Het verschil tussen je bovenwijdte en deze omtrek kun je je cupmaat uit ophalen.
10 – 12 cm: AA
12 – 14 cm: A
14 – 16 cm: B
16 – 18 cm: C
18 – 20 cm: D
20 – 22 cm: E
22 – 24 cm: F
24 – 26 cm: G
26 – 28 cm: H
28 – 30 cm: J

Zoals ik al zei kun je dit zelf doen maar het is slimmer om dit te laten doen door iemand die in een lingerie winkel werkt. Ze weten daar natuurlijk beter waar je moet meten en zo kunnen ze beter je maat uitrekenen! En ze doen dit natuurlijk vaker dus het is voor hun ook niet raar. Je kunt je maat gewoon laten op meten terwijl je een bh en een hemdje aan hebt. Dit is natuurlijk ook wel fijn!

Verschil tussen niet- en wel voorgevormd is ook erg belangrijk. Ik vind persoonlijk voorgevormde bh’s fijner zitten maar dit is natuurlijk ook iets persoonijks! Probeer dus zelf uit te zoeken wat je het fijnst vind.

Waar kun je je bh’s kopen?

Bh’s kun je natuurlijk in verschillende winkels kopen. Denk bijvoorbeeld aan Hunkemöller of Livera. Maar ook bij de V&D, HEMA of H&M verkopen ze bh’s. Daarnaast heb je ook nog de luxere lingerie winkels. Meestal hebben deze winkels maar een vestiging dus verschillen de namen van deze winkels natuurlijk per regio. De luxere lingerie winkels verkopen vaak ook betere kwaliteit. Wanneer je een wat grotere cup maat heb raad ik je aan oom daar een bh te kopen.

Klik hier voor de review van Nicky’s Lingerie, de lingerie winkel waar ik mijn bh’s koop.

Waar koop jij je bh’s?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s