Ebay shop tips!

Via internet kun je natuurlijk een hoop leuke dingen kopen! Wel zijn er dingen waarop je kunt/moet letten wanneer je dit doet! Vandaag ga ik jullie tips geven over hoe je het beste op Ebay kunt shoppen en waar je allemaal op moet letten.

Lezen jullie verder voor deze handige tips?

Ebay is een hele makkelijke site om veel verschillende dingen te kunnen kopen! Je kunt er van alles op vinden. Van kettingen tot lipgloss, van oorbellen rekjes tot nagellak.

Maar via Ebay spullen kopen kan soms ook heel lastig en verwarrend zijn. Ebay heeft ongeveer het zelfde idee als marktplaats, mensen kunnen artikelen in een advertentie plaatsen en andere kunnen hierop bieden of deze kopen. Omdat er door verschillende mensen dingen aangeboden word is het soms lastig om het overzicht te houden. Let daarom goed op voor je spullen koopt via Ebay!

Hier een lijstje van punten waar je op moet letten wanneer je via Ebay wilt kopen:

* Let op de ‘shipping’ (verzend kosten). Soms staat er bijvoorbeeld een product aan geboden voor €0.99 maar betaal je vervolgens €12,99 verzendkosten erbij. Dan word het product opeens een heel duur en is kost het misschien wel veel meer dan je er eigenlijk voor over had. Ook zijn er veel verkopers die niet naar Nederland verzenden. Wanneer je onopgemerkt toch op dit artikel bied en deze wint kunnen de verzendkosten hoog oplopen. Let goed op voordat je op kopen drukt!

* Let op de feedback. Wanneer je iets koopt bij ebay kun je de verkoper feadback geven. Als je ergens tevreden over bent kun je dat op deze manier aangeven. Maar ook als je ergens teleurgesteld over bent kun je dit doen! Wanneer een product bijvoorbeeld niet klopt bij de afbeelding die erbij stond of wanneer de koper foutieve informatie heeft gegeven. Op deze manier kunnen andere kopers zien hoe andere over deze verkoper denken. Let op dat de feadback ongeveer boven de 90% positief zit en dan zit je vrijwel altijd goed.

Bij deze voorbeeld afbeelding is bijvoorbeeld de feedback heel goed! Op basis daarvan kun je zien dat er veel mensen geweest zijn die positief over deze verkoper zijn. Aan het getal in de groene cirkel kun je ook zien hoeveel mensen al feedback gegeven hebben. Als dit maar 20 is komt de koper natuurlijk al minder geloofwaardig over.

Hoe perfect deze verkoper ook lijkt door zijn feedback is er toch een addertje onder het gras. In de rode cirkel kun je zien dat deze verkoper voor dit product hoge verzend kosten heeft (dit is bij zoveel nagellakjes als hier natuurlijk ook wel logisch maar het gaat om het idee). Als je dit dus niet ziet is het product bijna 2x zo duur! Tel deze prijzen dus eerst bij elkaar op en ga dan na of je dat geld ervoor over hebt.

* Zelf eerlijke feedback geven. Wanneer je niet tevreden bent over een product kun je contact zoeken met de verkoper. Wanneer het artikel bijvoorbeeld beschadigd of kapot aankomt (dit kan ook door het verzenden komen) kun je contact op nemen met de verkoper. Omdat deze graag positieve feadback wil zou deze daarom zijn best doen om jou tevreden te houden. Wanneer ze je niet tevreden houden kun je dus ook gewoon negative feadback geven. Zo kunnen andere mensen ook zien dat jij het afraad om bij hun iets te kopen.

* Verzenden. Als je via Ebay iets koopt kan het even duren voor je het in huis hebt. Dit komt omdat veel verkopers bijvoorbeeld in Hongkong wonen. Daardoor zullen de pakketjes niet vaak binnen een paar dagen bij je op de mat liggen. Hou hier rekening mee, wanneer je iets snel nodig hebt kun je het beter via een Nederlandse webwinkel kopen of gewoon naar de winkel gaan. Wanneer je iets niet direct nodig hebt is ebay ideaal. Het is vaak veel goedkoper dan in Nederland. Wel is het slim om in de gaten te houden hoelang het duurt voor een pakketje binnen is. Wanneer dit te lang duurt kun je contact op nemen met de verkoper.

Het komt ook vaak voor dat het verzenden goedkoper word als je meer artikelen koopt. Dan kost het eerste artikel bijvoorbeeld €3,50 aan verzendkosten en elk volgend artikel dat je bij dezelfde verkoper koopt is dan €2,-. Dit is natuurlijk erg handig als je meerdere artikelen wilt kopen. Kijk daarom eerst of een verkoper hier ook gebruikt van maakt en vervolgens kun je kijken of deze verkoper meer artikelen heeft die je nodig hebt.

* Betalen. Betalen via Ebay is erg makkelijk. Je kunt eenvoudig via Paypal geld over maken. Op je Paypal rekening kun je geld zetten. Wanneer je iets koopt word het hier vanaf gehaald. Je kunt ook je Paypal rekening koppelen aan je bank rekening. Dit is erg makkelijk maar let hiermee op! Er duurt altijd 1-2 dagen tot het geld van je bank rekening afgeschreven is. Je merkt dus niet meteen dat het eraf is. Zo is het best lastig om te bekijken hoeveel geld je nog overhoudt. Wanneer je lekker aan het shoppen ben via Ebay zal deze bijvoorbeeld niet zeggen: ‘geen saldo’. Paypal heeft dus een beetje het idee van een credit card. Het kan daarom zo zijn dat je voor je het weet in het rood komt te staan. En dat is natuurlijk nooit handig. Je betaald dan rente over je ‘schuld’ waardoor al die goedkope producten die je snel via Ebay gekocht heb opeens weer duurder uitvallen dan je had gehoopt. Ben je bang dat je snel en onbewust te veel koopt? Maak dan geen gebruik van het koppelen aan je bank rekening. Maar zet geld op je Paypal rekening. Wanneer deze op is geeft Paypal dit aan en kun je dus ook niets meer kopen. Dit is voor jezelf een makkelijke zekerheid dat je niet te veel uitgeeft aan online shoppen.

* Nepperds. Via Ebay kun je heel veel spullen kopen! En ook nagellak. Maar let hiermee wel op, er worden namelijk veel nepperds aangeboden. Daarom kun je de dure lakjes beter via een goede webshop kopen ipv via Ebay. Zo weet je zeker dat je de kwaliteit hebt waarop je hoopt. Merken die vaak ‘nep’ worden verkocht via Ebay zijn: OPI en China Glaze. Maar het zou goed kunnen dat er bijvoorbeeld ook veel neppe chanel, ciate en andere merken verkocht worden. Let daarom op met het kopen van duurdere merken via Ebay. Het is natuurlijk nooit leuk om een miskoop te hebben, en iets terug sturen via Ebay is vaak duurder dan het product zelf!

* Valuta. Omdat Ebay gebruikt word door mensen uit verschillende wereld delen en landen kun je te maken krijgen met veel verschillende valuta. Wanneer je op Ebay.nl kijkt is alles al omgerekend naar euro’s. Als je er toch voor kiest om op Ebay.com te kijken is het slim om op te letten. Zo is $10,- Amerikaanse dollars ongeveer €8,-. Maar wanneer het £10,- (Britse pond) is komt het bedrag uiteindelijk uit op iets meer dan €12,-. Daarom is het slim om goed op te letten om welke munt eenheid het gaat. Want met dit voorbeeld scheelt het al snel €4,-. Kijk voor je iets koopt op bijvoorbeeld www.valuta.nl om het bedrag om te rekenen naar euro’s. Zo heb je meer zicht op het aankoop bedrag.

* Verslavend. Naast gewoon winkelen is via Ebay kopen heel verslavend. Omdat via Ebay kopen zo makkelijk is koop je veel sneller spullen die je misschien niet echt nodig hebt. Denk daarom goed na voor je spullen koopt via Ebay en stel jezelf de vraag: ‘Heb ik dit nodig?’. Zo voorkom je dat je teveel artikellen koopt.

* Communiceren. Omdat het via Ebay wel eens voor wil komen dat een artikel kapot aan komt of dat het anders uitpakt dan je had gehoopt is het makkelijk om redelijk Engels te kunnen. Wanneer er iets niet goed is kun je dus makkelijk een mailtje sturen naar de verkoper om de dingen op te lossen. Zorg dus dat je Engels kunt of dat er altijd iemand is die je ermee kan helpen. Ben je minderjarig? Vraag dan eerst eens aan je ouders of ze het wel goed vinden als je via Ebay koopt. Je kunt ze ook deze tips laten zien om ze te laten zien dat je zelf al weet waarop je moet letten. Wanneer je de beslissing maakt om via Ebay spullen te kopen begin dan met kleine en goedkope dingen. En bestel niet meteen 20 verschillende dingen. Straks kom je er achter dat je toch iets anders zoekt en dan heb je ze voor niets besteld.

Er zijn dus veel dingen waarop je moet letten wanneer je via Ebay koopt. Als je wat vaker op Ebay kijkt zul je vanzelf op deze dingen gaan letten, maar in het begin is het slim om echt goed te kijken of alles klopt.

Tot nu toe zijn dit alle tips die ik jullie wil mee geven over online winkelen via Ebay. Het artikel is nogal lang geworden maar nu heb ik wel alle punten beschreven die belangrijk zijn met ebay shoppen.

Hebben jullie al iets via Ebay gekocht? 

Afbeeldingen komen van Ebay.com

Advertenties

2 gedachtes over “Ebay shop tips!

    • Sowieso zit hier nog €4,- aan verzend kosten bij dus ze worden dan €6,- in totaal. Deze stripers heb ik ook ooit gekocht maar vond deze totaal niet fijn! De pennetjes raken zo verstopt en de kwastjes gaan helemaal open staan waardoor je geen dunne lijnen ermee kunt zetten. Dus ik zou het je afraden om dit soort pennen te kopen omdat deze gewoon niet handig zijn.
      Je kunt beter stripers kopen met alleen een kwastje en geen pennetje. Die zijn vaak beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s